World Sleep Day: slaaptechnologie in de kinderkamer populairder dan ooit

World Sleep Day: slaaptechnologie in de kinderkamer populairder dan ooit

World Sleep Day focust op volwassenen, maar ook een goede nachtrust van baby’s en kinderen verdient het om in de kijker gezet te worden. Een goede nachtrust van een kind is namelijk niet alleen voordelig en enorm belangrijk voor het kind zelf, het vermindert ook de negatieve effecten op ouders.

In deze blog vind je interessante standpunten terug van Lise Dullaerts en onze eigen Sophie Claes, oprichtster van De Gele Flamingo. Ook wij, bij De Gele Flamingo, zijn enorme fan van slaaphulpjes. Zo vind je bij ons een breed assortiment aan slaaptrainers van Zazu, leuke Moonie knuffels met hartslag, numsy white noise machines, etc. Je kan deze alvast ontdekken via deze link!

Een goede nachtrust zorgt voor een betere groeiontwikkeling

“Tijdens de slaap komt het groeihormoon vrij. Slaapt een kind slecht, dan blijft het achter in de groei ontwikkeling. Daarbij komt nog dat een slechte nachtrust bij een kind negatieve effecten heeft op de ouders. De ouders hebben door een kind dat niet kan in- of doorslapen vaak zelf een slaaptekort, wat kan leiden tot burn-out en stress, meer gekibbel tussen ouders en een lagere tolerantie naar het kind toe.” - Lise Dullaerts

 

In de laatste jaren is mentale gezondheid bespreekbaarder geworden. Ouders ondernemen sneller actie wanneer ze het slaapgedrag van hun kind als problematisch ervaren.

Slaapt je kindje niet goed?

“Er bestaat niet zoiets als een echt slaapprobleem bij baby’s en kinderen. Slecht slapen is pas een slaapprobleem als de ouders dat problematisch vinden en er zelf negatieve gevolgen van merken. Ik merk dat in de laatste zeven jaar er steeds meer slaapcoaches zijn, omdat er duidelijk meer vraag naar is.” - Lise Dullaerts

Ouders grijpen ook sneller naar andere hulpmiddelen die het in- en doorslapen van hun kinderen kan bevorderen: slaaptechnologie heeft zijn intrede gedaan in de kinderkamer. Slaaptechnologie is elk elektronisch hulpmiddel dat baby’s, peuters en kinderen helpt om in- en door te slapen. Dat gaat van de bekende nachtlampjes met rood licht en babyfoons (met camera), over slaapprojectoren en hartslagmonitoren, tot witte-ruis-apparaten en slaaptrainers.

Een stabiel slaappatroon voor je kindje

“Baby’s hebben pas een echt stabieler slaappatroon vanaf de leeftijd van twee jaar. Omdat sinds de laatste paar jaren ook mama’s steeds sneller terug aan het werk gaan, wordt het steeds belangrijker dat een kind toch snel een degelijk slaapritme heeft. Daarom doen ouders een beroep op slaaptechnologie.” - Lise Dullaerts

Dat slaaptechnologie zo populair geworden is, wordt ook duidelijk in de verkoopcijfers. Die cijfers zijn in de afgelopen jaren enorm gestegen. Dat merkt ook Sophie Claes, oprichtster van De Gele Flamingo, een Family Concept Store voor baby’s en kinderen, en e-commerce-experte.

“Wij bieden al sinds 2015 enkele producten in de slaaptechnologie categorie aan. Dat is gestart met een slaaptrainer en een knuffel met hartslaggeluiden.” - Sophie Claes

Slaaptrainers zijn populairder dan ooit

We merkten het laatste jaar dat de vraag naar slaaptrainers heel erg is gegroeid. Het aanbod is dan ook uitgebreid. Nu zijn in De Gele Flamingo niet enkel slaaptrainers en hartslag knuffels te vinden, maar ook white noise apparaten, hartslagmonitors en slaapprojectoren. Ook het aantal merken dat technologische slaaphulpmiddelen aanbiedt is toegenomen.

Wij hebben, bij De Gele Flamingo, enkele superleuke merkjes die slaaptrainers, hartslag knuffels, white noise aanbieden. Zo heb je de mooiste knuffels van Moonie. Deze zijn razend populair, dus koop je voornamelijk aan in pre order!

Zazu slaaptrainer Sam, Wally of Danny zijn ook echte toppers! Zazu kiest telkens voor leuke diertjes om je kindje beter te helpen slapen. Wij zijn fan!

De knuffeltjes van Flow Amsterdam zijn oh zo mooi! Wij zijn helemaal verliefd op deze leuke slaaphulpjes, ze zijn écht te cute!

Slaaptechnologie in combinatie met andere inspanningen

Slaapcoach Lise Dullaerts voegt nog toe dat slaaptechnologie zeker de slaap bij baby’s, peuters en kleuters kan bevorderen, maar dat het wel gepaard moet gaan met andere inspanningen.

“Witte-ruis-apparaten helpen baby’s zeker sneller in slaap te vallen als ze luid genoeg zijn en lang genoeg aan staan, slaapprojectoren met zacht licht kunnen iets oudere baby’s die al wat meer verbeelding hebben helpen indommelen en slaaptrainers zorgen ervoor dat iets oudere kinderen het concept van tijd leren en langer op hun kamer blijven. Belangrijk is echter dat er ook een slaaproutine gecreëerd wordt en kinderen voor het slapengaan niet te veel prikkels krijgen.” - Lise Dullaerts

 

 

“We bieden ook zogenaamd ‘passief speelgoed’ aan. Dat is perfect om kinderen mee te laten spelen voor het slapengaan. Zo zal het inslapen nog vlotter gaan.” - Sophie Claes

Je vindt hier alle slaaphulpjes terug in ons assortiment! Ons team van de customer service staat altijd klaar om je verder te helpen als je met vragen of opmerkingen zit! Neem dus zeker contact met ons op via mail, chat of via de telefoon.

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Jouw winkelwagen

×

Subtotaal