Why we love Quax Ultimo Luxe meegroeistoel: tester reviews

Why we love Quax Ultimo Luxe meegroeistoel: tester reviews

De Quax Ultimo 3 meegroei eetstoel in huis

De meegroeistoel van Quax is de perfecte eetstoel voor vanaf zodra je kindje rechtop kan zitten. Deze handige stoel wordt geleverd inclusief kussen, eettablet én een 5-puntsgordel voor de veiligheid van je kind.

Wat wij nu zo geweldig vinden aan deze eetstoel is dat deze aanpasbaar is in hoogte. Je hebt hier geen schroeven voor nodig. Met het click-and-slide-systeem is dit zo gebeurd!

Je gebruikt de stoel dus als kinderstoel op 62 cm, voor een standaardtafel op 80 cm en voor aan een keukeneiland op 92 cm. We love it!

Er zit ook een eettablet bij deze stoel geleverd. Deze is afneembaar dus maak je super eenvoudig terug schoon na het eten. Naarmate je kindje groter wordt, vorm je de meegroeistoel om tot een leuke peuterstoel.

Tester reviews

Enkele personen testten de Quax Ultimo 3 Luxe uit voor ons. Lees hieronder verder hoe zij deze stoel ervaren.

Karen Neefs

Eerst en vooral, we hebben de stone kleur stoel, wat een mooi product!

Makkelijk ineen te klikken tot stoel, sommige bouwpakketten zijn niet zo goed uitgelegd, maar deze is zeer duidelijk en logisch om in elkaar te steken. #handig

Deze stoel is zeker een must als je jouw kindje mee aan je keuken eiland wilt hebben. Mijn zoontje vindt het fantastisch om er bij te zijn wanneer ik aan het koken ben. Dus zo kan hij gerust iets mee knabbelen / boekje lezen terwijl ik in de keuken bezig ben. Zonder dat er iemand aan je benen staat om gepakt te worden.

Binnenkort gaan we onze keuken verbouwen en wordt ons eiland uitgebreid naar ontbijt hoek, perfect om zo samen aan tafel te kunnen zitten met zicht op de tuin. Toch weer een extra geniet momentje in de ochtend.

Mijn zoontje is ook fan van de peuterstoel, kan hij zelf in en uit klimmen. Door het ruime zitvlak gaat hij er ook graag in zitten. 

De tafelhoogte stoel, ben ik persoonlijk geen fan van, het blad komt over onze tafel. Waardoor hij met zijn beentjes zich kan afstoten aan de tafel. Bij de Quax meegroei stoel is er geen extra vorm van bescherming voor kantelgevaar. Dit is bij sommige andere merken wel en kan er minder gekwikkeld worden in de stoel.

ENORM voordeel van deze stoel is het gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijk. Deze is zo gemakkelijk proper te krijgen, extra stoel matje kan je er makkelijk uithalen en afkuisen, maar ook heel de stoel krijg je snel en vlot proper met een vochtige doek.

Het tafeltje heeft 3 standen dus je kan je kindje goed vast zetten indien nodig, wat handig is voor beginnende zitters die zitten dan stevig in de stoel, ook het harnasje is zeer stevig en zitten ze goed in vast, het is wel stroef om los te krijgen. Je hebt er wel je 2 handen voor nodig (of dat kan aan mijn liggen 😊 ).

De poten zijn vlot in hoogte te verstellen, dus je kan snel wisselen tussen tafel – eiland of peuter stoel.

Ik vind het persoonlijk echt een topstoel voor je kindje mee aan je keuken eiland te zetten, heb je een eiland in je keuken dan kan ik je zeker deze stoel aanraden. 

 

Kelly

Wat een mooie kinderstoel! Wij hebben die in de kleur Tijm/Naturel gekozen, omdat dit het meest bij ons interieur past. De kwaliteit is mooi, hij is op 3 verschillende hoogtes makkelijk verstelbaar dus dat is handig. Je kunt uit mooie kleuren kiezen, met een luxe uitstraling. Je kunt alles ook makkelijk afnemen, het materiaal is glad. Het ziet er stevig uit en kan wel tegen een stootje.

Wel heb ik mijn twijfels bij de stabiliteit in de hoogste stand. Soms kunnen kindjes namelijk erg wild zijn en ben ik benieuwd of ze eventueel de stoel kunnen omduwen terwijl ze erin zitten. Onze dochter van 16 maanden heeft er wel prima ingezeten. En ons neefje heeft de stoel ook getest en die was ook goedgekeurd!

Verder vind ik het wel jammer dat er geen "newborn set" op kan waarbij de baby meer in een liggende houding erin zit, aangezien niet alle kindjes vanaf 6 maanden al helemaal zelfstandig kunnen zitten. Vanaf 4,5 maand kun je namelijk beginnen met oefenhapjes, dan is het wel zo handig om een stoel te hebben die vanaf het begin kan ipv 2 verschillende stoelen te kopen.

Ik zou deze stoel dan eerder aanraden als het kindje iets groter is (vanaf 8 maanden denk ik). Verder wel een mooi concept dat de stoel mee kan groeien. Uiteindelijk kun je de stoel als normale stoel gebruiken voor de kids! Het blad kun je ook in verschillende standen zetten, wat het meest comfortabel is voor je kleintje.

Onze dochter vindt het heerlijk om zo "hoog" te zitten om samen mee te kijken tijdens het koken! Verder is de stoel voorzien van een 5-punts veiligheidsgordel. Altijd handig, dan kunnen ze er niet uit klimmen, haha.

Ontdek hier alle eetstoelen van Quax.

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Jouw winkelwagen

×

Subtotaal