De leukste cadeautjes voor je 1-jarige

Wat gaat het vooruit! Je kleine uk is plots geen baby meer, loopt rond en het brabbelen heeft plaats gemaakt voor steeds meer nieuwe woordjes. Je peuter imiteert nu graag mama en papa of grote broer/zus. We krijgen regelmatig de vraag: wat voor speelgoed koop ik voor mijn peuter (+- 1,5-2 jaar)? In deze blog lichten we onze toppertjes toe.
De leukste cadeautjes voor je 1-jarige

Wat gaat het vooruit! Je kleine uk is plots geen baby meer, loopt rond en het brabbelen maakt stilaan plaats voor steeds meer nieuwe woordjes en klanken. Je peuter imiteert nu graag mama en papa of grote broer/zus. We krijgen regelmatig de vraag: wat voor speelgoed koop ik voor mijn peuter van 1 jaar? In deze blog lichten we onze toppertjes toe. 

 

Kijk zeker naar de interesse van je kindje. Heeft hij/zij interesse in dagdagelijkse activiteiten van mama en papa? Dan is speelgoed dat rollenspel uitlokt zeker interessant.

Is je peuter geïnteresseerd in hoe iets in elkaar zit? Denk dan eens aan een (eenvoudige) racebaan, blokken of eenvoudige puzzels , top voor de fijne motoriek en het creatief denkvermogen

Een nieuwe uitdaging is ook altijd fijn om de ontwikkeling te stimuleren en nieuwe vaardigheden aan te leren. Denk dus ook eens uit je comfortzone 😁.

Rollenspel/ Pretend Play

Laadt je kindje graag de keukenlades uit, tot grote frustratie van mama? Oh boy! Tijd voor een eigen speelkeukentje! Niets leuker dan alledaagse dingen na te doen, bovendien heel leerrijk.  Speel winkeltje met fruit en groentjes. Voor de allerkleinsten van 1-1,5 jaar is het zachte, stoffen fruit, groenten en eten heel fijn om mee te spelen.  De eetsetjes van HAPE zijn lekker zacht, ideaal voor een kleine peuter. Ook het siliconen theesetje van Liewood is een topper voor de kleintjes, maar ook voor de iets grotere kids 😃!

 

 

 

Peuter zijn/haar eerste popje: deze popjes van Minikane zijn er in verschillende versies. Ze zijn iets kleiner dan de gemiddelde pop, ideaal voor kleine peuterhandjes, bovendien ruiken ze heerlijk naar vanille. Liever een zacht popje? De poppen van Fabelab en Little Dutch zijn lekker zacht en suuupermooi. Een lieve mini-kinderwagen of poppendraagmand erbij en ze zijn klaar om mama of papa'tje te spelen.  🧡

 

 

 

Puzzelpret

Puzzels zijn ideaal voor het ruimtelijk inzicht te vergroten. Begin met kleinere houten inlegpuzzels en ga langzaam over in grote vloerpuzzels. Kijk zeker waar je kindje aan toe is. Uitdaging is fijn, maar je maakt het best ook niet te moeilijk.

 

 

De match-up puzzeltjes van Mudpuppy zijn de ideale eerste puzzel. Bovendien leert je peuter aan de hand van het puzzeltje ook de namen van de boerderij- of jungledieren. Deze tactiele puzzel van Vilac heeft 5 chunky puzzelstukken zodat je kindje ze makkelijk vast kan houden en er ook nog los mee kan spelen. Deze sensory puzzel is extra fijn door de verschillende texturen aan de binnenkant van de puzzel.

 

Hoe werkt dat? Actie-reactie speelgoed

De ideale start voor probleemoplossend denken, hand-oogcoördinatie en fijne motoriek; vanaf 12-18 maanden zal je kindje zich afvragen hoe iets werkt en wat een bepaalde reactie uitlokt. Een vormenstoof of hamerbank is dan fijn om je kindje te triggeren. Ook een trekspeeltje, zoals het Raffi trekspeeltje van Done By Deer, is een topper voor kinderen vanaf 12/18 maanden. Is je kindje helemaal in de ban van auto's? Check dan zeker deze fijne autobaan van Kid's Concept 🚗. 

 

 

 

Een extraatje in bad? Eendjes vissen doe je vanaf nu gewoon thuis! Ideaal in bad en goed voor de oog-hand coördinatie, de kermiseendjesset van Scratch.

Ook superleuk voor kindjes van 1 jaar: de badpuzzels van Quutopia. De zachte foam stukken kleven aan de badwand of douchewand. 😍

 

Crea Bea

Vanaf 1,5 jaar kan je  beginnen knutselen met je kindjes. Tekenen, verven of kleien. Wat is de favoriet van jouw peuter? Superfijn om in te leiden op de peuterklas/kleuterklas. De organische speelklei van Ailefo is volledig natural, ideaal om lekker te knoeien samen. Ook de grote stempelsets van Crealign zijn super als eerste creasetje.

 

 

 

Music please!

 De perfecte uitlaatklep: muziek maken. Goed voor de sociale ontwikkeling. Componeer samen je favo stuk! 😃 Rock-A-Mole: Maak je eigen deuntje door op de knopjes en pit te draaien en te duwen. So much fun met het gitaartje van Skip Hop. Liever een echter exemplaar? De gitaartjes van Little Dutch en Kid's Concept zijn perfect voor het eerste snaarwerk. Do re mi, introduceer je peuter in de wondere wereld van klanken met een houten xylofoon. Hoe leuk is het mini pianootje van Vilac, too cute! 😁

 

 

 

Je eigen ballenbad in huis

Score! Hier kan ieder kind alleen maar van dromen; zijn/haar eigen ballenbad. Bij ons steeds dé topper voor kindjes vanaf 1 jaar. Deze ballenbak past perfect in elk interieur en bevat geen scherpe randen. Je kiest zelf het formaat, kleur van de bak en de kleur van de ballen, zo past het ballenbad perfect in jouw interieur.  Alle ballenbadjes vind je hier. 

 

 

Open Ended Play

Waarom wij 'Open-Ended Play' zo belangrijk vinden? Het spel kent geen limieten voor je kleine flamingo. Je kind heeft de kans om te spelen zoals hij/zij zelf wil, niet zoals een volwassene het bepaalt.  Open-ended play verruimt de cognitieve skills, kinderen leren keuzes maken en ze voelen zich sneller geïnspireerd. Reden te meer dus om te investeren in 'open ended play' toys. 

 

 

Zowel de modulaire blokken van Modu als de stapelstenen van Stapelstein zijn ideaal voor open-ended-play, bovendien gaan ze lekker lang mee én zorgen ze voor dikke fun gedurende heel wat jaren.  Voor kindjes die net kunnen stappen, kunnen de stapelstenen van Stapelstein gebruikt worden om torens mee te maken (én om te gooien), als stoeltje of om mee rond te draaien op de grond.
Met behulp van mama of papa kan je peuter ook al stappen van steen naar steen. Super voor de motoriek!

Met de modulaire blokken van Modu kan je met je peuter maken wat je maar wil. Een loopwagentje? Een autootje? Een wip? Als je kindje groter wordt, kan hij/zij gewoon zelf aan de slag. Bovendien kan je de zachte foam blokken gewoon in de afwasmachine wassen. 😁 bb

Een Wobbel? De Wobbel Starter werd speciaal gema akt voor de allerkleinsten en kan al ingezet worden vanaf je peuter kan staan. Wat je ermee doet? Schommelen, wiegen, erover kruipen, balanceren (met een handje van mama of papa).   

 


Meer lezen over open-ended play? Hier vind je meer info.

Op zoek naar de beste (loop)fiets voor je peuter? Hier vind je meer info.

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Jouw winkelwagen

×

Subtotaal