De leukste cadeautjes voor je 1-jarige

Wat gaat het vooruit! Je kleine uk is plots geen baby meer, loopt rond en het brabbelen heeft plaats gemaakt voor steeds meer nieuwe woordjes. Je peuter imiteert nu graag mama en papa of grote broer/zus. We krijgen regelmatig de vraag: wat voor speelgoed koop ik voor mijn peuter (+- 1,5-2 jaar)? In deze blog lichten we onze toppertjes toe.
De leukste cadeautjes voor je 1-jarige

Wat groeit je kindje snel. Plots is je baby geen baby meer, maar een peutertje dat wat kan rondlopen. Het brabbelen maakt stilaan plaats voor steeds meer nieuwe woordjes en klanken. Je peuter imiteert nu graag mama en papa of grote broer/zus.

We krijgen regelmatig de vraag: wat voor speelgoed koop ik voor mijn peuter van 1 jaar? In deze blog lichten we de leukste producen toe. 😊

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de interesses van je kindje. Heeft hij/zij interesse in dagdagelijkse activiteiten van mama en papa? Dan is speelgoed dat rollenspel uitlokt zeker interessant.

Is je peuter geïnteresseerd in hoe iets in elkaar zit? Denk dan eens aan een vormenstoof, blokken of eenvoudige puzzels. Dat is goed voor de fijne motoriek en het creatief denkvermogen

Wij sommen alvast onze 5 favoriete producten voor je op! 

 5 Flamingo favorieten 

 

  1. SmartMax | Magnetisch Bouwen vanaf €21.99
  2. Scoot & Ride | My First Baby Walker €79.90
  3. Moje | Ballenbadjes vanaf €89
  4. Djeco | Set 6 Wasbare Mousse Stiften €14.50
  5. Clavis | Schuifboeken vanaf €11.95

 

  Wist je dat je op de shop op prijs kan filteren? Supermakkelijk! 

Mijn eerste stapjes met mijn loopwagentje

Je kleine peuter zet nu al de eerste stapjes, wat een vooruitgang alweer! Om hen extra te ondersteunen tijdens de eerste stapjes, is een loopwagentje perfect! Zo leren ze sneller en veilig wandelen. Een loopwagentje is daarnaast ook handig als hulpmiddel om zich recht te trekken. Heel fijn voor je kindje!

Naast de ondersteuning hebben loopkarretjes ook allerlei leuke spelletjes waarmee je kindje zich urenlang mee kan amuseren. Denk maar aan vormpjes induwen, pareltjes verschuiven, draaien aan vormpjes. Allemaal goed om de zintuigen te stimuleren.

Ook superleuk zijn de blokkenkarren! Anders dan bij de loopwagentjes, heeft een blokkenkar leuke speelblokken om te tofste dingen mee te bouwen. Het voordeel? Je kindje leert op die manier vormen en kleuren herkennen.

Vanaf 9 maanden is je kindje groot genoeg om met de blokkenkar te rijden.

Bekijk hier ons assortiment van loopkarretjes.

 

Laat je kindje nieuwe vormen ontdekken!

Speelt je kindje graag met allerlei kleine vormpjes? Een vormenstoof is educatief speelgoed. Door vormen en diertjes door te openingen te duwen, leert je kindje verschillende vormen, diertjes en kleuren. Tijdens het spelen stimuleren ze dus verschillende zintuigen en verbetert het probleemoplossend denken.

Bij De Gele Flamingo hebben we verschillende leuke houten vormenstoven. Ze bevatten allemaal geometrische vormen die leerrijk zijn voor kids. 

Wist je dat kindjes hierdoor hun fijne motoriek en de hand-oog coördinatie verbeteren? Dit fijn speelgoed heeft alleen maar voordelen als je het ons vraagt. 😊 Een tof cadeau voor je 1-jarige.

 

Hamerbank

Is je kindje liever iets actiever bezig? Dan is blokjes door de hamerbank tikken natuurlijk superleuk! Vanaf 18 maanden zijn ze groot genoeg om dit te kunnen. Sla met het hamertje alle gekleurde blokjes naar beneden en draai om om terug te beginnen. Zo fijn!

Het hamertje is veilig en klein genoeg voor kleine handjes. Ideaal speelgoed dus om de hand-oog coördinatie te stimuleren! 🤗

 

 

Ballenpret

Is je kindje verzot op ballenbaden? Maar ben jij bang dat de living vol balletjes zal liggen? Of zie je de voordelen er niet van in?

Een ballenbad in huis is net wél voordelig voor je kindje! Het is niet alleen superleuk om mee te spelen, maar het heeft ook een ontprikkelende werking. Het gevoel van de balletjes rondom is rustgevend.

Wat is er leuker dan aanlopen en in je ballenbad springen ... en daarna om ter snelst alle ballen weer opruimen? 😁 Kids grijpen dan de balletjes vast en dit bevordert de hand-oogcoördinatie. Wist je trouwens ook dat de gekleurde balletjes goed zijn voor de ontwikkeling van de ogen?

De ballenbaden in ons assortiment passen mooi in elk interieur en hebben zachte randen. Geen pijntjes dus tijdens het spelen. Kies zelf een leuke kleur van balletjes en de pret kan beginnen!

Bekijk hier ons assortiment van ballenbaden & ballensets.

Mijn eerste loopfietsje

Dit is een van de best verkopende producten van Scoot & Ride. De My First is een 3 in 1 loopfietsje voor je kindje. De My First is gemaakt uit zachte en schokabsorberende materialen die zowel veilig zijn voor je kindje als het interieur (niet onbelangrijk natuurlijk...😉) .

Dit multifunctioneel loophulpje is ideaal om je kindje te ondersteunen tijdens de eerste stapjes. Daarnaast weegt het superlicht, ideaal om mee naar oma en opa te nemen of thuis op te bergen.

Vanaf 6 maanden kan je kindje met dit leuk multifunctioneel loopwagentje leren opstaan en lopen. Het is dus een veilige kameraad om mee te spelen. Je kindje kan ook makkelijk op het wagentje zitten om er zo mee door de woonkamer te rijden. 

Heeft je kindje daar geen zin in? Je kan ook een plankje maken van de step. Op dit plankje leert je kindje zijn/haar evenwicht te behouden. Wist je dat je kleintje tot 20 kg kan spelen met de My First van Scoot & Ride?

Extra leuk: in de loopwagen kan je onderaan ook leuk spulletjes stoppen. Een superleuk cadeau voor je kleine Flamingo!

 

Magnetisch bouwen voor de allerkleinsten

Wil je kindje graag met magnetische tegels spelen? Dat is natuurlijk superleuk! Ontdek de magie van de magnetische tegels samen met je kindje! SmartMax is speciaal gemaakt voor kindjes vanaf 1 jaar. De leuke en kleine onderdelen passen makkelijk in kleine kinderhandjes.

Wat het voor kindjes zo aantrekkelijk maakt? De opvallende kleuren en leuke vormen. Je kan kiezen tussen verschillende sets. Zo kan je met de dierenset het hoofdje van een varken nemen en het uiteinde van een paardje. Je kleintje kan zo eindeloos diertjes of vormpjes maken.

Door deze educatieve magnetische speelsets leert je kindje op korte tijd verschillende dieren, kleuren of vormen kennen. Ook hier oefent je kleintje de hand-oogcoördinatie en de fijne motoriek. Urenlang speelplezier! 😊

 

Knuffeltijd met je zachtste vriend

Knuffeltijd! Een lief zacht vriendje voor je kindje is altijd leuk! Heeft je kleintje verdriet? Dan kan dit knuffeltje een troost zijn. Natuurlijk kan het knuffeltje ook mee op een blokkenkar of in het ballenbad!

Ken jij het leuke merk JellyCat al? Dit Brits merk maakt de allerzotste knuffels! Denk maar aan een basketbal, een koffiemok of een broccoli. Ook schattige konijntjes of beertjes behoren tot hun assortiment. 

Nijntje blijft ook een toppertje! Verkrijgbaar in verschillende kleuren en staat bovendien mooi in de kinderkamer. Welke knuffel is de favoriet van jouw kindje? 🤗

 

 

Spelen met de liefste popjes

Laat je kindje spelen met de leuke stoffen poppen van Olli Ella of Little Dutch. Ze willen graag het nieuwe vriendje van je kleintje worden!

Neem de pop mee naar vriendjes of familie! Wist je dat de poppen van Little Dutch rechtop kunnen zitten? Superleuk om mee te spelen.

Spelen met poppen heeft voordelen voor zowel kleine meisjes als jongens. Als kleine kindjes met een pop spelen stimuleert dit hun taal- socialisatie- en imitatiespel. Dit heeft dan weer als voordeel dat ze hun fijne motoriek (de pop aan- en uitkleden, eten geven,...) en grove motoriek (zoals de pop in een poppenwagen leggen) stimuleren. 

Naast alle voordelen op motorisch gebied, ontwikkelen kindjes ook de vaardigheid empathie.

 Bekijk hier ons assortiment van poppen.

 

Wiebelen, balanceren en veel meer!

Ken jij de Wobbel al? De Wobbel Starter werd speciaal ontworpen voor de allerkleinsten en kan al ingezet worden vanaf je peuter kan staan. Wat je kleintje ermee kan doen? Schommelen, wiegen, erover kruipen, balanceren (met een handje van mama of papa). De Wobbel is dus multifunctioneel!

Wist je dat de Wobbel behoort tot Open Ended Play? Open einde speelgoed heeft veel voordelen! Zo stimuleert je kindje zijn/haar lichaamsbewustzijn en het evenwicht.

Wil je meer voordelen ontdekken? Lees dan onze blog over Wobbel! 🤗

Creatief aan de slag met wasco's

Je kindje is nu groot genoeg om creatief aan de slag te gaan! YAY! Maak samen met je kleintje de leukste tekeningen of laat je kindje gewoon wat krabbelen om te wennen.

Het merk Créalign heeft superleuke wasco's voor de allerkleinsten. De dikke bolle wasco's passen makkelijk in kleine kinderhandjes. Perfect om de eerste tekeningen mee te maken. De wasco set bestaat uit 9 verschillende basiskleuren, zodat je kindje kleuren kan leren. 

 

Bekijk ons assortiment kleuren en schilderen.


De leukste boekjes lezen

Een leuk boekje voorlezen aan je kindje is superleerrijk! Kies voor de toffe boekjes van Kiekeboe, Nijntje of Little Dutch.

Elk boekje gaat over een leuk verhaaltje, ideaal om voor bedtijd te lezen. Natuurlijk kan je kleintje er ook mee spelen. Zo kan hij/zij diertjes leren of gekke vormpjes aanduiden.

Boekjes voorlezen heeft een positief effect op de taalontwikkeling van je kindje. Zo verrijken ze hun woordenschat en stimuleert hun taalgevoel en taalbegrip. Zo blijkt dat kindjes op latere leeftijd zowel sneller zelf kunnen lezen als begrijpend lezen. #Educatief #Voorsprong 📖

We hebben leuke kijkboekjes met verschillende texturen om te ontdekken, zoekboekjes waarin diertjes zijn verstopt, maar ook prachtige prentenboeken om samen door te bladeren. Zo leuk! 🤗

 

Ben je nog op zoek naar ander leuk speelgoed? Neem dan een kijkje in onze categorie speelgoed 1 jaar.

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Jouw winkelwagen

×

Subtotaal