Waarom open-ended play zo goed is voor je kind

Waarom open-ended play zo goed is voor je kind

Open ended speelgoed? Wat is dat?  Open ended play is een vorm van spelen zonder regels of een echt doel. Kinderen ontdekken op deze manier hun eigen spel waarin hij/zij fantasie de vrije loop kan laten gaan. Imaginatie staat in deze spelvorm helemaal centraal. 

Waarom wij 'Open Ended Play' zo belangrijk vinden? Het spel kent geen limieten voor je kleine flamingo. Je kind heeft de kans om te spelen zoals hij/zij zelf wil, niet zoals een volwassene het bepaalt. 

Open ended play verruimt de cognitieve skills, kinderen leren keuzes maken en ze voelen zich sneller geïnspireerd. Reden te meer dus om te investeren in 'open ended play' toys.

Een Wobbel is een perfect voorbeeld van zo'n stuk speelgoed. Volwassenen zien een gebogen stuk hout, kinderen zien meteen al de mogelijkheden van dit coole balansbordKinderen weten instinctief wat de bedoeling is en blijven ook steeds meer mogelijkheden zien en ontdekken.

De Wobbel is dus wat je er zelf mee bedenkt; een balansbord, een schommel, een brug, een winkeltje, een hut, een opstapje, een racebaan, een stoel,  een poppenkast, een goal? Ook superleuk: wobbelturnen of wobbelyoga, ja ook voor volwassenen 😀!

Weet je niet meteen welke soort Wobbel je moet aankopen? In deze blog vind je meer info.

 

 

 

Ook Stapelstein is een topper in het thema 'Open ended play'. De ronde balansstenen van stevig piepschuim motiveren kinderen om te bewegen en actief te spelen.

Het is multifunctioneel en ondersteunt ook de motorische en cognitieve ontwikkeling. 'Reisje rond de wereld' spelen? 'The floor is lava?' Leren balanceren op één been? Een springparcours maken of een balanceerstoeltje? Het is allemaal mogelijk met de stenen van Stapelstein. (Ook makkelijk op te bergen door te stapelen 😅)

 

 

 

Magnetisch bouwen 

Wauw, ken je de magnetische bouwtegels en blokken van Magna-Tiles al? De fantasie én creativiteit worden volledig getriggerd met dit superleuke open-ended play speelgoed van Magna-Tiles! Je kindje maakt helemaal wat hij/zij zelf wil. Je maakt er de coolste 3D-bouwwerken mee.

De Magna Tiles stimuleren het ruimtelijk en technisch inzicht. De transparante kleuren zijn supermooi en geven dankzij het licht dat erdoor schijnt nog een extra dimensie. Superfijn speelgoed vanaf 3 jaar.

 

 

 

 

Waarom je Modu in huis moet halen? De zachte, modulaire blokken van Modu kan je onderling verbinden en verbouwen tot allerlei spelmogelijkheden. Het is bovendien fijn voor kindjes van 0 tot 6 jaar! Het is speels en duurzaam speelgoed dat de motorische skills van je mini ontwikkelt en het gaat jaren mee.

Een raket, racewagen, wipplank? Je kan het je zo gek niet bedenken of het is mogelijk met Modu! 😍 

 

 

Dëna: bijt, ontwerp, leer 

Met het veilige, siliconen speelgoed van Dëna, kan je kindje echt alle kanten mee uit. Baby's gebruiken het zachte speelgoed als bijtspeelgoed, peuters leren er de kleuren en vormen mee, kleuters ontwerpen hun eigen bouwwerken en imaginatie om te maken wat zij zélf zien.

Dëna is de ideale open-ended play voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Bovendien mogen de siliconen items gewoon in de wasmachine en staan ze ook erg leuk als deco 😊!

 

Meer supertof, leerzaam en duurzaam speelgoed bekijken? Klik hier.

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Jouw winkelwagen

×

Subtotaal