Op het potje: tips voor potjestraining

Als mama of papa kan je niet trots genoeg zijn wanneer je kindje voor de eerste keer pipi op het potje doet. Meteen aan zindelijkheidstraining beginnen? Kijk zeker goed naar de signalen van je kind. Elk kindje op zijn eigen tempo☺ !
Op het potje: tips voor potjestraining

Als mama of papa kan je niet trots genoeg zijn wanneer je kindje voor de eerste keer pipi op het potje doet. Meteen aan zindelijkheidstraining beginnen? Kijk zeker goed naar de signalen van je kind. Elk kindje op zijn eigen tempo☺ !

Wanneer beginnen met zindelijkheidstraining?

Gewoon op je kindje zijn/haar tempo. Het heeft geen zin om dit te overhaasten. Sommige kindjes zijn zindelijk op 22 maanden, anderen doen er wat langer over, dat is heel normaal!

We merken dat Belgische ouders er vaak sneller mee starten, watt uiteraard komt door de start van Belgische scholen vanaf 2,5 jaar, en waar geacht wordt dat kindjes zonder luier kunnen slapen/spelen.

(Op de foto's: De potjes van Babybjörn zijn compact en ideaal voor potjestraining)

Hoe merk je dat je kindje er klaar voor is?

- Je kindje laat merken dat het moet plassen of stoelgang maken

- Je kindje heeft een droge luier na een dutje

- Je kindje voelt zich lastig bij een volle luier

- Je kindje vindt het oké om even op het potje te blijven zitten 

- Je kindje toont interesse in het potje en/of de toilet

(Op de foto's: De mooiste eco bamboe plaspotjes van Liewood)

 

Welke periode starten?

Je start best als je voldoende tijd hebt, een vakantieperiode is ideaal. Het heeft geen zin om te denken dat je je kindje "vlug" zindelijk kan maken.
Je kan samen een potje uitkiezen, of kiezen voor een exemplaar waarvan je weet dat je kindje deze fijn zal vinden. Gemakkelijke broekjes en onderbroekjes heb je best ook in huis :-)! 
Liever ineens op het toilet? Kies dan een fijne toiletbrilverkleiner en opstapje uit. (Op de foto: plaspotje van Bébéjou, €9,40)

 

Maak er een gewoonte van om op gestructureerde momenten op het potje te gaan. Bijvoorbeeld na een dutje of na een maaltijd. 


Geef het goede voorbeeld: zet het potje in de wc en laat je kindje gerust naar je kijken als je plast ;-). Monkey see, monkey do!

Extra motivatie nodig? Hoe leuk is het Made For Me Potty van Skip Hop!  Handig en comfortabel en zijn uitneembaar potje maakt het onderhoud gemakkelijk. Bovendien kan je vochtige doekjes bewaren in de achterzijde én kan je kindje doen alsof hij/zij doorspoelt (inclusief écht flush geluid!) Als dat je kindje niet zal overhalen om pipi op het potje te doen? 🤩

Check hier alle plaspotjes, brilverkleiners en opstapjes.

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Jouw winkelwagen

×

Subtotaal