Mijlpaal: de eerste keer naar school!

Mijlpaal: de eerste keer naar school!

Gaat je kindje binnenkort voor de eerste keer naar school? Wauw, wat een mijlpaal! De kans zit er dik in dat je zelf wat nerveuzer bent dan je kleintje 😉! Logisch ook, het is allemaal erg spannend!
In deze blog geven we je alvast wat leuke tips & tricks om samen uit te kijken naar de langverwachte eerste schooldag van je bijna-kleuter. 

 

Het is fijn om je kleine flamingo een beetje voor te bereiden op school. Vertel hem/haar over het klasje, over de juf en de gewoonten op school. Hebben ze een fruit- en drinkmomentje in de klas? Laat je kindje dan zelf een snackdoosje uitkiezen en een toffe drinkfles. Kies een drinkfles die je kindje makkelijk open krijgt. Wat wil je kindje graag meenemen als lunch? Bekijk samen de mogelijkheden en maak er een feestje van! Je kan thuis ook al oefenen samen om de doosjes en fles open te maken😍! 

 

Neem de schoolitems eens mee voor een leuke picknick in het park en laat je kindje alles zelf uit de tas nemen.

(Op de foto's: rugzakjes van Jojo Factory, drinkfles van Liewood)

 

 

Sommige kindjes maken de overgang naar school makkelijk, anderen hebben wat meer moeite, dit is afhankelijk van kind tot kind. Is je kind al vertrouwd met een crèche of opvang, dan kan dit de overgang naar de kleuterschool eventueel vergemakkelijken. Maak je kindje vooral trots om naar school te gaan en vertel hem/haar dat het een nieuwe stap is naar 'groter worden'. Kies samen een leuke rugzak of boekentasje en maak er een gezellig moment van. 

Maak een toffe foto van je zoon of dochter met de boekentas en laat het hem/haar zien. "Kijk eens hoe groot je al bent!" Wauw 🥰

(Op de foto's: rugzakjes van Konges Slojd en Trixie)

 

 

Vertel op een leuke, ontspannen manier over de nieuwe school. Een kleuterboekje over naar school gaan, is ook een ludieke manier om je kindje voor te bereiden. Een aftelkalender kan je kindje ook enthousiasmeren om naar school te gaan.  
(Op de foto's: boekentasje van Sticky Lemon, snackdoosjes van Liewood)

Is het grote moment aangebroken? Laat je kleintje een knuffeltje meenemen! Wanneer er wat traantjes vallen, kan dit bekende vriendje vast wat troost brengen. Vertel je kleuter ook wanneer je terugkomt, zo staat je kleine flamingo alvast niet voor verrassingen. 

Heel veel succes gewenst voor de instappende kleuter (én mama en papa!). 

Ontdek alle 'back to school' items samen met je kleintje via deze link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Jouw winkelwagen

×

Subtotaal