Mijlpaal: de eerste keer naar school!

Gaat je kindje binnenkort voor de eerste keer naar school? Wauw, wat een mijlpaal! De kans zit er dik in dat je zelf wat nerveuzer bent dan je kleintje zelf 😉! Logisch ook, het is allemaal erg spannend!
In deze blog geven we je alvast wat leuke tips & tricks om samen uit te kijken naar de langverwachte eerste schooldag van je bijna-kleuter.
Mijlpaal: de eerste keer naar school!

Gaat je kindje na de vakantie voor de eerste keer naar school? Wauw, wat een grote stap! De kans zit er dik in dat je zelf wat nerveuzer bent dan je kleintje 😉! Logisch ook, het is allemaal erg spannend!

In deze blog geven we je alvast wat leuke tips & tricks om samen uit te kijken naar de langverwachte eerste schooldag van je peuter op de schoolbanken.

Hoe bereid ik mijn kleuter voor op zijn/haar eerste schooldag?

Het is fijn om je kleine flamingo een beetje voor te bereiden op school en zo de school al wat gaat leren kennen. Vertel hem/haar over het klasje, over de juf en de gewoonten op school. Hebben ze een fruit- en drinkmomentje in de klas? Laat je kindje dan zelf een snackdoosje uitkiezen en een toffe drinkfles.

Kies een brooddoos en drinkfles die je kindje makkelijk open krijgt. Wat wil je kindje graag meenemen als lunch? Wie is de juf of meester?

Bekijk samen de mogelijkheden en maak er een feestje van!

Je kan thuis ook al oefenen samen om de doosjes en fles open te maken😍! Een fles met rietje of makkelijke klikdop, zoals die van Liewood (vanaf €22), zijn ideaal voor kleutertjes.

 

Sommige kindjes maken de overgang naar school makkelijk, anderen hebben wat meer moeite, dit is afhankelijk van kind tot kind. Is je kind al vertrouwd met een crèche of opvang, dan kan dit de overgang naar de kleuterschool eventueel vergemakkelijken.

Maak je kindje vooral trots om naar school te gaan en vertel hem/haar dat het een nieuwe stap is naar 'groter worden'. Kies samen een leuke rugzak of boekentasje en maak er een gezellig moment van. Je vindt bij ons superleuke rugzakjes van Kidzroom, Trixie en nog vele meer!

 

Bereid je kindje in alle rust voor

Vertel op een leuke, ontspannen manier over de nieuwe school. Een kleuterboekje over naar school gaan, is ook een ludieke manier om je kindje voor te bereiden. Een aftelkalender kan je kindje ook enthousiasmeren om naar school te gaan.  

(Op de foto's: boekentasje van Sticky Lemonsnackdoosjes van Liewood)

Eerste schooldag: Ready for it?

Is het grote moment aangebroken? Laat je kleintje een knuffeltje meenemen! Wanneer er wat traantjes vallen, kan dit bekende vriendje vast wat troost brengen. Vertel je kleuter ook wanneer je terugkomt, zo staat je kleine flamingo alvast niet voor verrassingen. 

Belangrijk: laat je kindje in de eerste dagen vooral goed wennen aan de nieuwe omgeving. Start dit nieuwe hoofdstuk samen met je kindje en vooral puur genieten van elk moment samen!

Heel veel succes gewenst voor de instappende kleuter (én mama en papa!). 

Ontdek alle 'back to school' items samen met je kleintje via deze link.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Jouw winkelwagen

×

Subtotaal