Gastblog | Magnetisch bouwen met Cleverclixx

Gastblog | Magnetisch bouwen met Cleverclixx

Cleverclixx is een Belgisch merk. De magnetische tegels van Cleverclixx stimuleren STEM-leren en helpt je kindje bij de ontwikkeling van de motorische ontwikkeling. De tegels van Cleverclixx zijn stevig, veilig en bevatten extra sterke magneten. Met elke set die Cleverclixx verkoopt worden er organisaties gesteund die moeders en kinderen helpen en ondersteunen.

Deze blog werd geschreven door Yvonne, werkzaam in het speciaal onderwijs.

Via De Gele Flamingo kreeg ik de kans om in mijn klas in het speciaal onderwijs de Cleverclixx te testen.

Wat mij gelijk opviel aan de tegels van Cleverclixx is dat ze echt heel licht zijn. Ze zijn dus heel makkelijk in de hand te houden voor de kleine kinderhandjes. Zelfs wanneer ze een grote stapel vasthebben gaat dit makkelijk. Ook het werkje in de tegel is mooi en dit geeft een mooi effect wanneer het zonlicht of gewoon licht op de tegel schijnt.

 

Cleverclixx inzetten in de klas

Cleverclixx kan je in de klas gebruiken voor speelplezier, maar ook om mee te leren en te werken.

Tijdens de inloop mogen de kinderen bij ons een doosje speelgoed pakken waar ze 1 op 1 mee aan tafel gaan werken. Hier hebben wij een aantal Cleverclixx tegels ingedaan zodat ze hier iets kleins mee kunnen bouwen aan hun tafel.

Tijdens het vrij spelen mogen ze de grote bak met Cleverclixx nemen en gaan ze in tweetal aan de slag. Voor sommige kinderen is het met gewone blokken lastig om op een makkelijke manier een groot bouwwerk te maken. Hij valt dan snel om en dit zorgt voor frustratie. Door de magnetische functie van de tegels blijven de tegels snel staan, wat zorgt voor een positieve reactie, geluk effect en uitdaagt tot meer en hoger bouwen.

Leuke tip, voor kinderen die het lastig vinden om in de ruimte te bouwen, de magnetische tegels zijn ook te gebruiken tegen een magneet bord. Zo kunnen kinderen ook op een plat vlak bouwen.

Lichtbak op school

Wanneer je op school een lichtbak hebt en je laat de kinderen daarop de Cleverclixx tegels bouwen zorgt dit voor een mooi speciaal effect. Het licht schijnt door de tegels en geeft een mooie reflectie. De kinderen vonden het heel bijzonder hoe ze dit zelf tevoorschijn konden ‘toveren’ .

Al lerend spelen & aan de slag met vormen

Cleverclixx is ook te gebruiken tijdens je les. Ik werk zelf in een kleuterklas waarbij vormen en kleuren een grote rol spelen. Wij hadden zelf de pastel kleuren. Deze versie is voor mijn doelgroep te lastig om de kleuren van te leren. Hiervoor kan je beter een set met de primaire kleuren gebruiken. Wel zijn we aan de slag gegaan met het leren van de vormen.

We hebben de vormen overgetekend op een wit papier. Dit papier gelamineerd en zo kunnen de kinderen de juiste vorm op de juiste plek leggen. Een leuk werkje dat ze snel zelfstandig kunnen doen.

Je kan de kinderen ook een grote bak Cleverclixx geven met wat kleine lege bakjes, zodat ze daarna alles zelf mogen sorteren.

Bewegend leren

Leg in de klas verschillende vormen weg. Wanneer je in de kring zit laat je 1 voor 1 een leerling een vorm in de klas zoeken. Benoem zelf welke vorm ze moeten zoeken zodat je weet of ze het begrip van de vorm ook begrijpen.

Rekenen met Cleverclixx

Laat de kinderen 1 voor 1 met een dobbelsteen gooien. Tel de ogen van de dobbelsteen. Wanneer iemand 5 gooit mag die persoon een toren maken met 5 Cleverclixx blokken. Je kan ervoor kiezen om elk kind apart een toren te laten bouwen of ze samen 1 grote toren te laten bellen. Hoe leuk is het dan om aan het einde de toren om te gooien of nog even met de blokken te mogen spelen. Een positieve beloning die de les alleen maar leuker maakt.

Algemene ervaring

Wij vinden de Cleverclixx magnetische tegels echt een aanvulling in de klas omdat je het op allerlei verschillende manieren kan inzetten. De kinderen blijven enthousiast en dagelijks spelen ze met de blokken. Ook krijgen we van de ouders al de vraag welk materiaal het is omdat de kinderen het thuis ook inzetten.

Wel adviseren we om een grote set te gebruiken zodat je ook gelijk echt groot kan bouwen. Dit is wel het leukste.

Ontdek ons volledige assortiment van Cleverclixx online.

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Jouw winkelwagen

×

Subtotaal