32 weken zwanger? Pak je kraamtas!

In het derde trimester van je zwangerschap beland? Dan kan je misschien wat hulp gebruiken bij het inpakken van je kraamtas/vluchtkoffer/ziekenhuiskoffertje.

Wanneer start je nu precies met inpakken? Wij raden steeds aan om te pakken rond de 32ste week zwangerschap, zo ben je zeker goed voorbereid ;-)!

Stress is niet nodig! Download hier onze handige checklist. Zo ben je zeker dat je niets vergeet. Hieronder geven we alvast nog enkele tips en toppers die niet mogen ontbreken in jouw koffertje.

32 weken zwanger? Pak je kraamtas!

In het derde trimester van je zwangerschap beland? Dan kan je misschien wat hulp gebruiken bij het inpakken van je kraamtas/vluchtkoffer/ziekenhuiskoffertje.

Wanneer start je nu precies met inpakken? Wij raden steeds aan om te pakken rond de 32ste week zwangerschap, zo ben je zeker goed voorbereid! 😉

Stress is niet nodig! Download hier onze handige checklist. Zo ben je zeker dat je niets vergeet. Hieronder geven we alvast nog enkele tips en toppers die niet mogen ontbreken in jouw koffertje.

Nooit te veel rompertjes

Het cliché is waar, je hebt nooit genoeg rompers! Een lekkende luier is (helaas) iets wat de eerste maanden wel eens voorkomt, dus een extra rompertje kan geen kwaad. Tip: koop niet te veel iniminimaatjes want je baby'tje zal groeien als kool. Deze superzachte rompers van Konges Slojd en Little Dutch zijn perfect voor een newborn baby en rekken goed mee. Wij zijn verliefd op de kleuren en lieve printjes. 

 

 

 

Het eerste pakje

Je denkt er misschien nog niet over na, maar het eerste pakje dat jouw baby'tje zal dragen na de geboorte is toch een uniek stuk, bovendien zal dit later veel nostalgische herinneringen opwekken. Kies voor een zacht exemplaar van organisch katoen, zoals eentje van Konges Slojd of Little Dutch.

 

 

Een lief, zacht mutsje

Na 9 maanden lekker warm in mama's buik genesteld te hebben, kan je je baby gezellig warm houden met een newborn mutsje. Met een hoofd dat een derde van hun lichaam beslaat en een open fontanel verliezen baby’s snel veel warmte.

Zalig zijn die van Hvid. De mutsjes zijn gemaakt van merinowol en houden je baby op een goede temperatuur. Ze hebben een handig lintje dat ervoor zorgt dat de bonnet goed kan aansluiten op het hoofdje.

Ook de zachte mutsjes van Konges Slojd zijn een topper. Je vindt ze in de leukste printjes en zijn daarbovenop ook supercomfortabel. Een echte musthave. 

 

 

 

Krabwantjes voor die mini-handjes

Omdat je je baby zijn nageltjes nog niet meteen mag knippen, maar je baby door de nog ongecontroleerde bewegingen zichzelf wel een durft krabben, zijn krabwantjes aan te raden. Superschattig! De wantjes op de onderste foto zijn van het Belgische Hvid. Ook het Belgische merk Timboo heeft prachtige krabwantjes. 

De zachtste babyslofjes

De temperatuur van de voetjes is een uitstekende graadmeter om te checken of de warmteregulatie van je kindje in orde is.

Hvid heeft superschattige booties die niet jeuken en antibacterieel zijn, ideaal voor een gevoelig babyhuidje. Daarnaast blijven ze ook goed zitten door de vetertjes. 

Ook Bobux heeft superleuke slofjes. De slofjes blijven goed zitten dankzij de zachte rek achteraan. Je vindt ze in de leukste kleurtjes en printjes. 

 

 

 

De eerste knuffel

Ook zo leuk om uit te zoeken. De favoriete knuffel van jouw kindje. Kies voor een zacht exemplaar dat goed in de kleine handjes past of een knuffeldoekje dat je aan het speentje kan vastmaken. 

Een echte topknuffel voor je kindje zijn de Moonie knuffelbeertjes! De knuffel heeft 5 natuurlijke, kalmerende geluiden die een rustige slaap bevorderen. Daarnaast kan je kiezen uit 5 verschillende ledlichtjes die uit de buik van de knuffelbeer komen. Deze lichtjes doen je kleintje denken aan de veilige omgeving van de baarmoeder, stellen gerust en brengen tot rust. De Smart Cry Detector zorgt dat je kleintje onmiddellijk wordt getroost wanneer hij/zij start met huilen. Superhandig om dit al voor je bevalling in huis te halen!

Eentje gevonden dat je mooi vindt? Leg het knuffeltje dan alvast bij jou in bed alvorens je kindje geboren wordt. Zo ruikt deze alvast naar mama! 😉

Een warm dekentje

Wat ook altijd handig is om mee te nemen is een dekentje. Veiligheid staat centraal bij het kiezen van een babydekentje, want afhankelijk van de leeftijd worden dekentjes op een andere manier gebruikt. 

Bij een baby'tje is het belangrijk dat het dekentje je kindje lekker warm houdt. Baby'tjes hun lichaam kunnen de temperatuur nog niet zelf regelen. Een deken in het formaat 75x100cm is ideaal om je kindje in te stoppen of om mee te nemen in de kinderwagen. 

Wat is nu het verschil tussen een wiegdeken en een ledikantdeken? Een wiegdekentje heeft het formaat 75x100 cm en is dus ideaal voor een pasgeboren baby'tje. De afmetingen van een ledikantdeken zijn 140x100cm. Deze zijn ideaal voor een kindje van 18 maanden. Je kan het deken gebruiken als aanvulling op het dekbed tijdens de koude winter. 

 Ontdek al onze dekentjes hier! 

     

     

    Never enough hydrofiele doeken 

    Je vindt ze in allerlei soorten en maten. Hydrofiele doeken zijn superhandig tijdens het voeden, om in te bakeren, als dekentje, bij het verschonen of om je baby af te drogen. Superhandig zijn de grotere doeken van 120x120 cm of 115x115 cm. Deze zijn ideaal om in te bakeren of wanneer je borstvoeding geeft, zodat je wat privacy hebt.

    Naast zijn functionaliteit staat de hydrofiele doek bekend als een veiliger alternatief dan andere stoffen om je baby'tje te beschermen tegen oververhitting en het verminderen van het risico op wiegendood. Het materiaal is licht, ademt goed en helpt om uw baby de lichaamstemperatuur te reguleren.

    Hydrofiele doeken zijn gewoon onmisbaar!

     

     

    Speentjes in allerlei vormen en maten

    Superschattig, die mini-speentjes. Maar welk speentje kies je nu? Het is geen makkelijke keuze. Om je hierbij te helpen, schreven we er een interessante blog over. Lees hier meer over de keuze van een speentje.

     

     

    Verzorgingsspulltjes

    Water Wipes zijn je redding in nood! De Water Wipes babydoekjes bestaan voor 99,9% uit gezuiverd water en voor 0,01% uit grapefruit extract.

    Ze zijn geschikt vanaf de geboorte en ideaal voor kindjes met een gevoelige huid. Eenvoudig, ecologisch, biologisch én veilig! Een echte must voor in je kraamtas. 

    Een thermometer is ook superslim om mee te nemen. Dit wordt ook door ziekenhuizen aangeraden. Braun heeft een aantal digitale thermometers die superhandig in gebruik zijn. 

    Ruime kraamtassen

    Welke kraamtas neem je mee naar het ziekenhuis? Wij raden een zo groot mogelijke tas aan. Je zal immers met meer spulletjes terug naar huis gaan! Of verdeel je spulletjes voor de baby en voor jou in twee tassen.

    De Gele Flamingo heeft een ruim aanbod luiertassen.

    Onze favoriet? Deze extra large weekendtassen van Childhome!

     

     

    We hopen dat we jou met deze blog hebben geholpen. We wensen jou een fijne zwangerschap en bevalling toe! 😊

    0 reacties

    Laat een reactie achter

    Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

    Jouw winkelwagen

    ×

    Subtotaal