Eco at home

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens? Wat meer ecologisch leven, bijvoorbeeld? We're ready to help you out!

Bij De Gele Flamingo vinden we het milieu erg belangrijk en willen we verspilling tegen gaan. We stellen jullie graag enkele sustainable en eco-friendly producten en merken voor, bovendien zijn deze ook gewoon supermooi, win win! 

Eco at home

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens? Wat meer ecologisch leven, bijvoorbeeld? We're ready to help you out!

Bij De Gele Flamingo vinden we het milieu erg belangrijk en willen we verspilling tegen gaan. We stellen jullie graag enkele sustainable en eco-friendly producten en merken voor, bovendien zijn deze ook gewoon supermooi, win win! 🌱

Plastieken rietjes zijn klein en licht, daardoor komen ze dikwijls niet in speciale afvalbakken voor plastic terecht en worden ze dus niet gerecycleerd. Verraderlijke vervuilers dus. De oplossing? Herbruikbare rietjes, zoals die van MinikOiOi en Liewood! Bovendien ook superzacht voor de mond van jouw kindje. Ook voor mama en papa hebben we de ideale vervanger voor wegwerprietjes. De rietjes van 24Bottles zijn perfect (én very chique) in je mocktail of cocktail en zijn van roestvrij staal. De rietjes worden geleverd met een borsteltje, handig om je rietjes schoon te houden. 

 

 

Dat we onze lunch best niet  meer verpakken in zilverpapier of plastieken tasjes, moeten we jullie niet meer vertellen. Er zijn zoveel milieuvriendelijke alternatieven! De knijpzakjes van Haps Nordic zijn ideaal om groentenhapjes en fruithapjes on the go te geven. Ze zijn makkelijk schoon te houden (je kan het zakje onderaan helemaal open maken) en ze mogen ook in de diepvries ✅!

 

 

Wegwerpflesjes water? No way! Kies voor een milieuvriendelijk alternatief: een hippe drinkfles die je drankje lekker fris houdt. Coffee on the go? Kies dan voor een coffee tumbler of thermische fles. Houdt je koffie lekker warm en je hoeft geen wegwerpbeker te gebruiken. Bij de meeste koffiebars kan je ook gewoon je tumbler geven om 'm te laten vullen. Goodbye plastieken/papieren bekers! 🙌🏻

 

Een must-have in de keuken: de food covers van Haps NordicEtensresten dek je vanaf nu af met deze handige covers. No more food waste! Ook de herbruikbare snackzakjes zijn zo'n must-have item. Perfect voor snacks on the go, maar ook perfect voor iets in de koelkast of diepvries te bewaren. Zo blijft je eten lekker vers.

 

Geef toe, die plastieken fles afwasmiddel in je keuken oogt niet zo prettig. Bovendien is een glazen exemplaar ook zoveel ecologischer en kan je steeds opnieuw vullen. Hoe mooi zijn de glazen dispensers (met inhoud 😀) van het Nederlandse Wellmark? Ook voor in de badkamer en gastentoilet zien deze flesjes er zo leuk uit! Hun teksten zijn bovendien hilarisch: may all your troubles be bubbles 😉!

 

 

Op een eco manier je make-up eraf halen of je gelaat reinigen? De wasdoekjes van Konges Slojd zijn superzacht en van organische katoen. Wegwerpdoekjes zijn toch zo passé ☺? Combineer deze zachte doekjes met de reinigingsolie en reinigingslotion van het Belgische Cîme, een Belgisch skincare label met superfoods uit de Himalaya. 💛

 

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Jouw winkelwagen

×

Subtotaal