Back to school 2021: voorbereiden op groep 3!

Back to school 2021: voorbereiden op groep 3!

Oeh, spannend, gaat je kindje in augustus/september naar groep 3? Leren lezen, schrijven, rekenen. Kijkt hij/zij er ook zo naar uit? En jij? Hoe kan je je het best voorbereiden op groep 3? En welke producten heb je écht nodig? 

 

Hoe bereid je je voor op groep 3?

Het einde van het kleutertijdperk, dat is wel even slikken! Na een dikke 3 jaar school te lopen, heeft je kindje al heel wat ervaring erop zitten. 

 

 

Misschien kan hij/zij al wel wat letters onderscheiden, flink puzzels afwerken of leuke liedjes en versjes onthouden, praat hij/zij als een malle aan één stuk door, of telt hij/zij alle snoepjes in de snoepkast.

Voor spelen is er gelukkig ook nog veel tijd in het eerste leerjaar. Je kan je kind dus ook al spelenderwijs voorbereiden op "de grote school".

Samen een gezelschapsspel spelen bijvoorbeeld. Het 'A la Cuisine' kaartspel van Londji bijvoorbeeld! Dit spel geeft je kindje strategisch inzicht. Ook met Ganzenbord krijgt je flamingo inzicht in de cijfers. Het maaltafelspel van Londji leert je kennismaken met maaltafels en cijfers op een toffe, leuke manier!

 

Liever aan de slag met letters? De grote houten letters van Plantoys zijn tof om extra kennis te maken met het alfabet. Zo maakt je dochter of zoon snel zijn eerste woordjes. Ook het Alfabet magneetspel van Janod is daar ideaal voor!

 

 

Wat heb je écht nodig voor het eerste leerjaar?

Er zijn heel wat items die je in huis moet halen voor jouw zoon of dochter. Een ruime boekentas of rugzak is daar één van. Ook een pennenzak en toffe zwemtas of turntas is een echte musthave voor groep 3. Natuurlijk zijn ook  een drinkfles, lunchbox en snackdoosjes nodig. 

 

Laat zoon- of dochterlief samen met mama en papa samen leuke exemplaren uitkiezen, zo kan je het aftellen naar school extra leuk maken😃 !

 

Hoe kies je een rugzak of boekentas?

De breedte van de boekentas hangt in welke klas je kind zich bevindt. De boekentas is best niet breder dan de schouders van je kind.  De boekentas moet ook ruim genoeg zijn om boeken en A4-mappen in op te bergen. Er moet ook ruimte zijn voor de pennenzak, lunchbox, drinkfles en snackdoosjes. Een extra riem op de borst zorgt ervoor dat je tas niet van de schouders zakt en het gewicht mooi evenredig verdeeld wordt. 

 

 

Het is handig als de schouderriemen aangepast kunnen worden aan de lengte van het kind, zo gaat de boekentas een aantal jaren mee.  Al onze boekentassen zijn uitermate getest en bieden een ultiem comfort. 

 

Jeune Premier

Het Belgische Jeune Premier is al jaren topper op het vlak van degelijke boekentassen. Handig in gebruik én met twee stevige, verstelbare en ergonomische rugriemen. De tassen zijn bovendien waterafstotend en voorzien van opbergvakken.  De tassen zijn  voorzien van een verrassend makkelijk magnetisch slot. 

 

 

 Voor groep 3 raden wij het midi formaat aan. Vanaf 9 jaar  is het maxi formaat ideaal. Check ook zeker de handige pennenzakken en zwemtassen van Jeune Premier.  

 

Trixie

Ook Trixie heeft coole rugzakken voor groep 3! Waterafstotend, lekker ruim en met verstelbare schouderbanden is de rugzak het ideale model voor groep 3 . De klik-sluiting is makkelijk te openen en sluiten. Te koop in space, leopard, dino, ladybug en roze editie. Trixie heeft ook heel wat fijne pennenzakken en zwemtassen in haar gamma!

 

 

 

Kies gezellig samen jouw favoriete schoolspullen voor het groep 3 uit! Veel plezier!

 

 

 

 

Jouw winkelwagen

×

Subtotaal